Oua de Paste dulci

Pastele este una dintre sarbatorile cand romanii se intalnesc in familie, ciocnesc oua incondeiate si se bucura de vremea frumoasa.

Din ce putem face oua de Paste dulci?

Cele mai facile modalitati de a face prajiturele de Paste sunt biscuitii pe care ii putem decora cu pasta de zahar, insa cum multi dintre sursantii nostri apreciaza macarons, pe langa macarons in forma de floare pentru 1 martie, macarons in forma de inima pentru Dragobete, am ales sa va propunem si macarons in forma de ou de Paste , decorat dupa preferinta fiecaruia.

Speram sa va inspire sugestiile noastre.

Cozonaci simpli sau insiropati?

Daca cei mai multi dintre noi sunt obisnuiti cu cozonacii clasici fie ca sunt ei simpli, umpluti cu nuca si ccao sau cu stafide si rahat, in ultima perioada multi romani au descoperit gustul cozonacilor insiropati cu vin ars (sau coniac).

De ce sa insiropam cozonacul?

In primul rand cononacul insiropat este foarte aromat, are o textura deosebita si un gust minunat.

Este adevarat ca nu putem servi decat adultii cu cozonac insuropat cu vin ars, insa la nevoie putem gasi si variante pentru copii, fara alcool.

Se mai pune problema momentului in care se face insiroparea (cald sau rece?), compozitia siropului (cata apa, cat vin ars, cat indulcitor) si evident modalitatea de pastrare a cozonacului, evident daca rezista suficient de mult si nu este mancat prea repede.

Idei martisoare dulci

Traditionalul snur alb si rosu oferit de 1 martie ca martisor a suferit de-a lungul timpului multe si variate transformari. De la potcoave metalice, la trifoi din plastic, flori de panza sau crosetate, si multe alte versiuni de martisor pe care romanii il aleg.

Si martisoarele dulci au inceput sa fie preferate in ultima perioada, fie ca sunt biscuiti decorati, bomboane sau macarons.

Ce martisor dulce putem oferi de 1 martie?

In ceea ce priveste martisoarele dulci, preferate sunt prajiturelele ambalate individual sau bomboanele legate cu snur, insa nici torturile cu tematica de primavara nu sunt ocolite de romanii care doresc sa ofere un martisor inedit.

Va oferim mai jos cateva idei de martisoare lucrate de noi de-a lungul timpului, care speram sa va inspire.

Ai nevoie de ajutor?
0